Het Team

Wie zijn wij en wat zijn onze motivaties?

Doe mee
Inten

Inten

Op jonge leeftijd wist ik al dat ik mensen wilde helpen. Ik had toentertijd alleen nog geen idee hoe, wat en waar. Nu een paar jaar ouder en nadat ik meer dan 15 jaar in Colombia woon, heb ik eindelijk invulling kunnen geven aan deze behoefte.

Doordat ik enkele jaren in Paluato heb gewoond, ben ik in aanraking gekomen met de bewoners van het dorp. De slechte levensomstandigheden hebben mij zo aangegrepen, dat het eigenlijk direct duidelijk was dat ik me ging inzetten om dit te verbeteren. Beginnend bij voeding en onderwijs. En op termijn door hen te helpen en te leren voedsel te verbouwen, zodat ze voor zichzelf kunnen zorgen.

Vanzelfsprekend kan ik dit niet alleen en ik ben dan ook erg blij met de hulp en steun uit Nederland en die van mijn man Jeovanny en Silvia zijn dochter.

Inten Hoek - inten@ipauratu.org - +57 300 814 6070
Jeovanny

Jeovanny

Het gebrek aan kansen in delen van Colombia, leidt ertoe dat de mensen  hun dromen verliezen. Ik wil de kinderen, jongeren en gezinnen van Paulato helpen bij het realiseren van hun dromen en ze dichter bij hun doel brengen.

Dit ga ik doen door ze te helpen¬†met hun opvoeding/opleiding en met het cre√ęren van waarden van gelijkheid en respect. Ik wil de mensen laten zien dat hun situatie niet uitzichtloos is. Ik hoop dat ik hiermee kan bijdragen om hun dromen en doelen te verwezenlijken.

Jeovanny de Marchena - jeovanny@ipauratu.org -

+57 300 814 6070

Sylvia

Silvia

Doordat er in mijn land zoveel armoede is, is er bij mij de behoefte ontstaan om sociaal werk te gaan doen en steun te gegeven aan mensen die dat nodig hebben.

De kinderen van Paulato hebben hard hulp nodig, zodat ze een waardig leven kunnen hebben en eerlijke kansen krijgen. Ontwikkeling door onderwijs vind ik hiervoor erg belangrijk. Ik houd me binnen de stichting dan ook bezig met projecten op het vlak van educatie en recreatie. Naast mijn inzet voor de stichting, studeer ik rechten aan de universiteit.

Silvia de Marchena - silvia@ipauratu.org -

+57 301 366 5812

 

Everien

Everien

Mijn naam is Everien Hamelink- v.d. Voort, onderwijzeres en remedial teacher.

In 2012 ben ik in contact gekomen met de stichting. Ik was op zoek naar een plek om vrijwilligerswerk te doen. Na een leuk skype-gesprek met Inten besloot ik om naar Colombia te gaan. Twee maanden ben ik in Paluato geweest en het was zo fijn en bijzonder dat ik al in 2013 voor nog eens twee maanden ben geweest.

Ik heb mijn steentje mogen en kunnen bijdragen o.a. doormiddel van het geven van onderwijs en recreatie. Over het verzoek van Inten en Jeovanny om in Nederland de belangen van de stichting te behartigen, moest ik wel even nadenken, maar niet heel lang. Ik wil mij inzetten om het mooie werk van de stichting mogelijk te blijven maken.

Everien - everien@ipauratu.org - +31 174624607 
Eelco

Eelco

Mijn naam is Eelco Hamelink. Ik ben eigenaar van het koeltechnisch installatiebedrijf Hamelink Koeling in Honselersdijk.

Met ons bedrijf steunen wij al vele jaren kleinere goede doelen. Daarvoor is er in onze regio veel activiteit en betrokkenheid. Toen Everien in 2012 naar Colombia ging om vrijwilligers werk voor de stichting te doen, was ik daar natuurlijk nauw bij betrokken.

Door de ervaringen van Everien ben ik steeds meer betrokken geraakt bij het werk van de stichting in Colombia. Toen zij in 2013 het roer overnam van het bestuur in Nederland, heb ik dan ook niet lang getwijfeld en ben ik bestuurslid geworden.

In 2015 zijn wij samen in Colombia geweest en heb ik met eigen ogen kunnen zien wat een mooi werk daar gedaan wordt en hoe hard dat ook nodig is. Naast onze privé inzet ondersteunen wij met ons bedrijf en netwerk Stichting Ipauratu.

Eelco - eelco@ipauratu.org