Onze visie

Wat zijn onze doelen op de lange termijn?

Doe mee

Stichting Mi Casa en Ipauratu is een Non Profit organisatie die hulp biedt aan de bewoners in de Colombiaanse dorpen Paluato, Guaimaral and Galapa.

We richten ons op het verbeteren van de leefomstandigheden van kansarme families en individuen waarvan veel van hen leven onder de armoedegrens. Dit betekent dat ze niet voldoende middelen hebben om in eigen levensonderhoud te voorzien. Doormiddel van onder andere educatie en entertainment zorgen we voor een beter toekomstperspectief voor de mensen in gemeenschap.

Onze visie

Onze visie is dat onderwijs de eerste stap naar een beter leven is. We bieden op verschillende locaties in de dorpen Paluato, Guaimaral and Galapa scholing en andere vormen van educatie aan.

Naast de onderwijsprojecten willen we een positieve bijdrage leveren aan de leefomstandigheden van de arme mensen in deze gemeenschap. Dit doen wij door voor de korte termijn te voorzien in eerste levensbehoeften. Op de lange termijn zorgen we ervoor dat de mensen in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. De doelstelling wordt gerealiseerd door:

  • Het bieden van basisvoorzieningen zoals voedsel, medische zorg en educatie
  • Het ondersteunen van lokale initiatieven door het verstrekken van financiĆ«le middelen of goederen
  • Het creĆ«ren van werkgelegenheid
  • Het creĆ«ren van bewustzijn en het genereren van steun in Nederland en Colombia