Centros de accion Infantil

Vijftien kinderen uit arme gezinnen uit de beurt komen elke ochtend naar de kleuterschool van Stichting Mi Casa en Ipauratu.

Dankzij de kleuterschool kunnen de moeders werken of studeren en ontwikkelen de kinderen, onder begeleiding van de juf en onze vrijwilligers, spelenderwijs hun taalgevoel en andere basisvaardigheden zoals hygiëne en sociaal contact.

De schooltijden zijn van acht tot twee. Omdat de kinderen thuis maar weinig te eten krijgen voorziet de stichting hen van een lunch, zodat ze in ieder geval één goede maaltijd per dag krijgen. In Colombia is de kleuterschool verplicht, maar de ouders moeten wel schoolgeld, het uniform en de schoolspullen van de kinderen betalen. Deze ouders kunnen dat niet, vandaar dat de stichting alle kosten op zich neemt.

Zonder de kleuterschool van de stichting hadden deze kinderen niet naar school gekund. De kleuterschool is erg geliefd bij de ouders. Dankzij de vrijwilligers maken de kinderen op jonge leeftijd kennis met de Engelse taal. Door al vroeg de klanken te leren kunnen de kinderen op termijn de taal goed te beheersen.

De belangrijkste kosten die de stichting maakt zijn het salaris van de juf, kosten voor de ruimte, het lesmateriaal en de lunch voor de kinderen.