M’Integro

Kinderen met een beperking krijgen weinig kansen binnen de Colombiaanse samenleving.Op gewone scholen kunnen ze niet mee en daardoor belanden ze vaak thuis of op straat. Daarom heeft de stichting een schooltje opgericht voor kinderen met een beperking. Vijf kinderen van tussen de vijf en zestien jaar komen elke dag naar de stichting voor onderwijs.

De juf van het schooltje wordt geassisteerd door vrijwilligers. Op die manier proberen we de kinderen zoveel mogelijk individuele aandacht te geven zodat ze zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen. De stichting zou graag meer kinderen bedienen, maar door de grote diversiteit in leeftijd en type beperking is het voor één juf niet mogelijk om meer dan vijf kinderen te onderwijzen.

De schooltijden zijn van acht tot twee. Omdat de kinderen thuis maar weinig te eten krijgen voorziet de stichting hen van een lunch, zodat ze in ieder geval één goede maaltijd per dag krijgen. De school is geliefd bij de ouders, omdat dit een van de weinige plekken is waar hun kinderen niet worden buitengesloten. Daarnaast geeft het de moeders ruimte om te werken of te studeren en de vrijwilligers maken dat de kinderen een breder perspectief op de wereld krijgen.